Menu

Wat kunnen wij voor u doen?

Conflicten zijn van alle tijden, van alle plaatsen en van alle geledingen. Ga kijken op de peuterspeelplaatsen, breng een bezoek aan de gemeenschappelijke ruimte in een verzorgingshuis of loop eens langs bij de fietsenstalling van een school waar pubers het grootste deel van de schoolbevolking uitmaken. Nergens hoef je lang te wachten op ruzie, jaloezie, haantjesgedrag. Ingrediënten voor een conflict zijn altijd aanwezig. Botsingen en ruzies, harde woorden en veelzeggende gebaren en blikken leiden tot een gevoel van onvrede, dat we een conflict noemen. In het voorbeeld kwamen alle leeftijden naar voren. Met evenveel gemak kun je bedrijven invullen van MKB tot multinationals; of van buurtvereniging tot sportvereniging en politieke partij.

Je hebt mensen die conflicten opzoeken, of zelf veroorzaken. Ze genieten ervan. Anderen vermijden angstvallig conflicten. Ze kunnen er helemaal niet tegen, ze lijden eronder. Gelukkig zijn er meestal wel conflictregelaars in de buurt, die voor doorstroming en omleiding zorgen. Managers halen een rapport met regels uit de la
“Wat te doen bij conflicten?” en zoeken naarstig naar passende trefwoorden om de brand te blussen. Maar ook dan kan het vuur nog ondergronds smeulen en bij het eerste windvlaagje weer een uitslaande brand veroorzaken. Beheersing betekent voor Blok Conflictbeheersing het heer en meester zijn of worden van de situatie. Dat leggen we graag uit op de volgende bladzijden.