Menu

Mediation

De Raad voor Rechtsbijstand legt mediation als volgt uit: Bij mediation probeert u samen met de andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Bij een echtscheiding of arbeidsgeschil bijvoorbeeld. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

Mediation is niets anders dan het oplossen van uw conflict onder begeleiding van Blok Conflictbeheersing. Een groot voordeel van mediation is, dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Daarom is het in veel gevallen goedkoper. Uit doorlopend eigen onderzoek van de Raad bij rechtbanken en het Juridisch Loket blijkt, dat in tweederde van de gevallen mediation binnen vijftien weken is afgerond. In ruim driekwart van de gevallen zijn beide partijen tevreden met de afloop. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft Blok Conflictbeheersing tools om dat een kans van slagen te geven.

Doordat u en de wederpartij zelf met de oplossing komen, sluit de oplossing vaak ook beter aan op de wensen van u en de ander. De kans op een duurzame afspraak, vastgesteld in een vaststellingsovereenkomst en een redelijke verstandhouding is na een succesvolle mediation dan ook groter dan bij een rechtszaak.

Bij mediation komt u samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om naar een oplossing te zoeken, heeft mediation kans van slagen.

Vraag intake gesprek aan